dimecres, 4 de juliol del 2012

¡No hay dos sin tres!

No hay dos (problemas) sin tres!

La pura realitat. Foto: Blogger

Vivim en un país patètic. D'això fa temps que em vaig donar compte, però en les últimes setmanes molts i moltes m'ho han confirmat del tot. Són masses ja els problemes que tenim ara mateix, ho sé, però per tapar-los no desapareixeran.
El futbol ha estat sempre una gran festa per milions de persones, i m'hi incloc. També ha estat una gran eina utilitzada des de fa ja anys pels polítics i tothom que estigui emmerdat en qualsevol problema per fer oblidar temes que no interessen als qui controlen aquest món. Si no és així, que algú m'expliqui per què justament durant la final de l'Eurocopa es va anunciar quant costaria rescatar Bankia. Van aprofitar el moment en què a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, que van tenir un comportament fatal del qual us parlaré en el següent paràgraf, ja no hi havia lloc per parlar d'economia. Una actuació més que planejada i vergonyosa en un país governat per Merkel i els seus titelles.
Portada de "Superdeporte" de l'1 de juliol del 2012 (dia de la final de l'Euro 2012)

Sobre el comportament fatal dels mitjans de comunicació, he de dir que no ho podrien haver fet pitjor, i és que el mateix dia de la final els pocs diaris que parlaven dels greus incendis al País Valencià i a la Comunitat Murciana ho feien amb un simple titular com qui parla de quina pel·lícula faran aquesta nit a la tele. Inclús el dia següent, amb un nou incendi en marxa per culpa d'un llamp i amb desenes de milers d'hectàrees arrasades pel mateix, només dedicaven les seves portades al patriotisme futbolístic. Inclús, i ja el més denigrant per part dels periodistes, un diari va utilitzar el foc de València per donar ànims a la roja (foto). Portades que no haurien de ser pròpies d'un diari en un país que no va bé i que, en teoria, té prestigi, com La Razón, que titulava "Viva España" mentre 1.850 efectius treballaven hores i hores per apagar uns focs que han fet molt i molt de mal. Tampoc es queden curtes les portades dels informatius de les cadenes, de les que només se'n salva TV3 perquè va començar els titulars amb aquestes dues notícies, molt més decisives i importants per tots i totes. Llàstima que aquest xollo no pugui durar fins les olimpiades, no Mariano?
Ara bé, cap diari va parlar de les primes que s'han embutxacat els jugadors de la selecció espanyola: 300.000€ lliures d'imposts per cap, a més del sou extra per Del Bosque, del viatge de Mariano Rajoy i del Príncep d'Astúries i tota la seguretat que els envolta. Tot això pagat amb diners públics, amb els nostres diners, amb l'IVA. Sí, sí, aquest IVA que ens van apujar fa uns mesos i que tornaran a pujar en els propers. Aquest mateix impost se l'estan gastant amb xorrades així de grans, a part de milions d'inutilades que tenim aquí.
Foto que ja vaig fer servir fa quasi un any en un escrit. Muntatge: marti6.blogspot.com

Per si de cas, jo no aniria presumint de ser espanyol, sobretot perquè només quedem primers en futbol i en problemes que semblen no importar als qui controlen el país. No és el mateix que els jugadors blaugranes cobrin per guanyar la Champions, ja que això ho paga una entitat privada finançada amb diners dels seus socis, però aquí tots som socis, ho vulguem o no.
Deixem de banda si vaig amb la selecció o no, i és que tots aquests problemes existeixen tant si mires o animes a la roja o no. Un cop més, em sap greu que ho hagi de repetir tants i tants cops, PROU!

1 comentari:

Joana ha dit...

Ja s'ha dit sempre, el futbol és l'opi del poble.
Ara, la imatge del president espanyol celebrant els gols mentre València crema... terrible!