dimecres, 27 de juny del 2012

Poc a poc

Gràfic: El Periódico - Dades: GESOP

Porten sis mesos ocupant els seus càrrecs. És cert, ho torno a dir, que l'herència que van rebre no era gens bona, però la que deixarien ells ara mateix és molt pitjor, ja que, només ho recordo, ens han enviat a la ruïna havent de demanar un rescat i aplicant mesures que només porten problemes als qui menys n'hem causat: els ciutadans. No em posaré a fer una llista de totes les vegades que ens han enganyat ni recordaré que alguns ja vam avisar que les coses només podien empitjorar amb Rajoy al mando del país, avui només em basaré amb dades certes en comptes de pensaments propis a l'hora d'opinar.
El Periódico publicava dilluns el baròmetre del GESOP, on es pot veure clarament que el Partit Popular perdria la majoria absoluta si avui en dia es celebressin eleccions. Per sort, ja que en els dos últims baròmetres havien perdut molt pocs punts amb tot el que ja havien fet contra el poble en tant poc temps. La gent comença a reaccionar. I és cert que encara guanyarien les eleccions per moltíssim davant de la resta de partits, però això no és qüestió de que passi més temps, sinó de que el senyor Rubalcaba comenci a exercir de cap de l'oposició com cal, parlant clar i dient què és el que el poble vol i què no vol. Almenys aquest és el paper que un cap de l'oposició hauria de dur a terme, i encara més quan el propi president no fa bé el seu. Però no, aquí són pocs els que parlen clar i tenen veu a un parlament. Tots ells cobren i no fan res per aconseguir alguna cosa, encara que sigui demostrar el sentiment o pensament del poble.
Gràfic: El Periódico - Dades: GESOP

Serà per això que Izquierda Unida aconseguiria quasi duplicar el nombre de vots que va rebre fa tant sols uns mesos? Sincerament, crec que sí. Està arribant una nova força política amb importància, així que més els hi val als dos grans posar-se les piles per fer mèrits i arribar a acords que ens ajudin a sortir d'aquesta eterna crisi que ens té atrapats i ens manté allunyats d'Europa, fet que no interessa i que no ajuda gens a millorar. És un cercle viciós que interessa a Mrs. Merkel i companyia, ja que Espanya queda en mala posició i la confiança en altres països creix, com, de fet, és normal. IU s'està quedant amb els vots que els populars resten i que no confien als socialistes, que no s'ho curren gens i ho haurien de fer per propi benefici.
A més, amb la gran campanya anti-socialista que ha dut a terme el PNB per aconseguir el Govern Basc en els propers mesos, els ha sortit a compte per millorar de cara a les generals. El que trobo inconcebible és la pujada de vots d'UPyD, un partit de quatre gats que van renegar del PSOE i del PP perquè no van aconseguir un càrrec de lletres majúscules, però que són els mateixos que els dos grans partits espanyols.
En conclusió, el que estaria bé per cada partit és pensar més en el poble per part dels populars, canviar de cap de llista i plantar cara per part dels socialistes, que IU i ICV segueixin així, encara que ICV sigui un partit actualment adormit. Per part d'ERC, el millor que poden fer és tornar a canviar tota la plantilla de jefes i buscar gent d'esquerra que defensi realment Catalunya com en els vells temps de Carod-Rovira. I sobre CiU, més els hi val començar a parlar clar sobre les sentències anti-catalanistes i repensar-se bé les retallades i el co-pagament si volen renovar govern a la Generalitat.
El Gran Wyoming a Alcalá de Henares el passat divendres - Vídeo: tmc on Vimeo

Potser és hora d'escoltar realment a tothom si els més votats no ho fan. Les enquestes comencen a deixar clar que el canvi espanyol no comença amb el PP, sinó amb l'etapa post-pepera. Ja ha dit bé el Gran, molt gran Wyoming, que ha parlat clar com a conductor de "l'últim programa que no segueix sumís al Govern" i ha dit que "Rajoy no és el puto amo, sinó l'administrador" (vídeo).
Poc a poc, pas a pas, gra a gra, vot a vot, tot va canviant.

3 comentaris:

Elisabet ha dit...

Tens tota la raó!!! I més que canviaran les enquestes.....

Joana ha dit...

Aquestes polítiques de retallar tant agressives, sols afecten als més dèbils, als qui menys tenen i així, no s'arregla un país.
Ara bé, és evident que la solució passa per l'esquerra, ni que alguna d'aquestes esquerres sembla que no tenen líder, no un que faci una clara oposició.
A Catalunya.. ja veus, tenim el mateix problema.
A mi m'anima que pugi IU i em desanima que no baixi CiU.

Anònim ha dit...

Que gran el Wyoming!