dilluns, 23 d’abril del 2012

No canviar

Portada El 9 Nou 23/04/2012 (avui)

Avui el diari El 9 Nou ens regalava a la seva portada una notícia en primícia que tornava a portar al senyor Anglada a l'actualitat. Segons l'edició d'Osona i d'El Ripollès, el líder de Plataforma per Catalunya, després d'haver celebrat la diada del partit, que sempre es celebra pels voltants de Sant Jordi, havia begut més del compte i va enfrontar-se a tres immigrants, tal i com ha confirmat via Twitter David Parada, regidor del partit a Sant Boi del Llobregat. Segons aquest regidor, el líder d'ultra-dreta "havia estat agredit per dos moros". Poca estona després, Anglada ho afirmava dient que "vaig haver de denunciar a tres persones pressumptament immigrants que havien intentat agredir-me". És cert que, segons testimonis, una cinquantena de persones d'orígen magrebí van acudir a increpar als caps del partit i que unes cent persones van manifestar-se contra el mateix de manera totalment pacífica i amb un concert al carrer tal i com podeu veure a la foto de sota, però això no vol dir que Anglada fos agredit. I és que ja m'agradaria a mi saber com pot ser, si l'agredit va ser ell, que dos nois acabessin a l'hospital després de ser agredits pel propi Anglada.
La manifestació antifeixista d'ahir. Segons Anglada, anti-sistemes.

Segons la denúncia imposada pel líder del partit xenòfob, van ser increpats per grups anti-sistema i agredits per tres persones que semblaven d'ètnia marroquí, però que ell en cap moment va fer cap acció d'enfrontar-se a aquestes persones. Així doncs, que algú m'expliqui com han arribat aquests joves a l'hospital. També he de dir que és molt curiós que, si la festa del partit celebrada a Vic va acabar al vespre, la denúncia hagi estat interposada a les 3:21h del dia d'avui.
Fragment de la denúncia interposada per Anglada, on es declara innocent. Font: El 9 Nou

En cap moment defensaré a cap dels dos bàndols, però el que està molt clar és que Anglada anava borratxo i que els presumptes agressors li tenien ganes al regidor vigatà. Tampoc dic que sigui una justificació, però és normal que li tinguin mania a un home que ahir es va declarar "el Sant Jordi que matarà al drac que provoca els problemes actuals: l'islam i la casta política". A més, m'agradaria recordar un escrit en el que vaig descobrir qui són realment aquesta gent de PxC. Fent aquell escrit vaig saber que Anglada havia format part de Fuerza Nueva durant la transició, una organització post i pro-franquista. A més, l'any 1989 es va presentar pel Frente Nacional, liderat per Blas Piñar, íntim de Franco. Suposo que veient aquest historial molts i moltes ens veiem en contra d'aquest senyor, sempre en contra de la violència. El que vull demostrar amb aquesta breu explicació de la seva vida és que aquest home es pinta com el salvador del país i com la persona que no va fer res ahir a la nit, però aquests nois segueixen a l'hospital mentre ell s'ha passat el dia rient-se de la credibilitat del diari El 9 Nou amb frases iròniques al seu compte de Twitter.

Així doncs, un cop més aquesta persona que es considera "en contra de la globalització cultural" dóna molt a parlar. Per desgràcia, rarament sabrem què és el que realment va passar ahir a la nit. Espero que hi hagi judici i que es faci justícia d'un cop per totes. Fins divendres!

"Els perroflautes i les rates de cloaca són l'escòria del s.XXI"
Josep Anglada, pensador.